Geschenkkaart met vrolijke Boeddhamonnik en Botswana-agaat

9,00 €

incl. belastingen plus verzending
Verzendgewicht: 25 g
op voorraad
Levertijd: 5 dag(en)

Beschrijving

Betekenisvolle geschenkkaart met de vrolijke boeddhistische monnik met gestapelde Botswana-agaat-steentjes, met karabijnslotje

.


De lachende boeddha kent zijn oorsprong in China. Hier noemen ze hem Pu-Tai en in Japan heet hij Hotei.

Net als de vele hedendaagse beeldjes is ook dit hangertje gebaseerd op de legende over Pu-Tai-Ho-Shang, een Chinese zenmeester (monnik), die zeer gelukkig en zonder zorgen door China trok om het boeddhisme te verspreiden. Hij werd hierbij vaak omringd door kinderen en was zeer geliefd door zijn enorme blijheid en gulheid. Hij kreeg hierdoor de bijnaam 'Happy Boeddha'. Na zijn overlijden werd hij vereerd als volksheld, vruchtbaarheidsgod en de brenger van het geluk, succes, welvaart en voorspoed.

De Pu-Tai kun je met de juiste intentie aan iedereen geven, ook aan jezelf.


De steen staat vooral bekend als goed-humeur-brenger. Toegeschreven eigenschappen zijn: Helpt bij studie, brengt optimisme en besluitvaardigheid, grondend en beschermend.Ook leverbaar in oud koper. Keuze kun je aangeven in het opmerkingenveld bij de bestelling.


Meteen leverbaar. Omdat we bijna alles zelf maken en doen, moeten we een kleine marge nemen qua levertijd, maar heb je het, posta volente, binnen enkele dagen binnen.