De lange schaduw van Nederlands Indië

10,00 €

incl. belastingen plus verzending
op voorraad
Levertijd: 2 dag(en)

Beschrijving

Het kaartenalbum van mijn opa is uitgegeven naar aanleiding van een succesvolle serie op het Volkskrantblog. Het vertelt in grote lijnen over het leven van mijn opa en hoe mijn moeder opgroeide in Nederlands-Indië en later in Nederland. In een periode van oorlogen en groeiende spanning. Over de geuren, het fruit, de vuurvliegjes en over de impact, die de geschiedenis had op onze familie en ons gezin. Maar bovenal toont het bijna 100 ansichtkaarten gekocht bij het aan land gaan tijdens de bootreizen. Heel de wereld rond. Privéfoto's en documenten vullen het aan tot een geheel. Een bladerboek van buiten naar binnen. Omong hati ke hati.


Het boek kwam uit in 2008. Omdat spreken voor publiek werkelijk niet tot mijn kwaliteiten behoort en mij minstens 7 levensjaren per keer kost; mijn uitgever net had besloten niet meer te werken met een agent en vakbeurs; én het prachtig uitgevoerde full colour boek in een niet al te grote oplage (4000) werd uitgebracht voor een redelijk hoge prijs, is het boek pas goed gaan verkopen toen het in de ramsj ging (2010). Zo jammer voor de schrijver altijd (die ook niet alleen van lucht kan leven en in de ramsj ontvang je als schrijver niets meer), maar wel fijn waren de vele reacties, die ik toen van lezers kreeg toegezonden.


Enfin, ik heb nu nog één doos staan, daarvan wil ik een klein aantal opzij leggen voor het nageslacht. Voor jou dus de gelegenheid nog een nieuw exemplaar in je bezit te krijgen, gesigneerd zelfs, als je wilt.


Prijs is inclusief verzendkosten (binnen Nederland).