Nog even geduld, de pagina is nog niet klaar. We gaan iets echt ontzettend leuks doen met Valentijnsdag, iets waar iedereen blij van wordt, dus hou deze pagina in de gaten en volg me in de sociale media.

valentijnsdag
Valentijn in Rome

Op 14 februari vieren vele geliefden Valentijnsdag. Maar wie was die Valentijn? Er zijn meerdere heilige Valentijns, maar laat ik een van de legendes uitkiezen.

Het verhaal over Sint Valentinus, bisschop van Terni. Hij was een goed mens, die opkwam voor de kwetsbaren in de samenleving. Maar hij was ook de man die stiekem verliefde soldaten trouwde, zeer tegen de wil van keizer Claudius. Hij was herkenbaar aan een paarse ring met een afbeelding van Cupido. In het klooster, waar hij woonde, beheerde hij een prachtige bloementuin, die in de wijde omtrek bekend was. De paartjes die hij trouwde kregen altijd een bloem.

Hij werd gearresteerd door keizer Claudius, die hem van het christelijk geloof probeerde af te brengen, alleen dan zou hij overleven. Valentinus probeerde hierop de keizer te bekeren en werd ter dood veroordeeld.

In de gevangenis leerde hij de blinde dochter van de cipier kennen. De cipier had hem gevraagd haar te genezen. De pogingen mislukten. Op de dag van zijn terechtstelling, 14 februari, ontving de dochter een briefje met de woorden "van jouw Valentijn", een gele bloem viel eruit. De dochter kon als een wonder weer zien. De cipier kon Valentijn helaas niet meer redden.

Geliefden uit Italie vieren nog altijd de liefde op deze dag (lieve kaart, uitslapen, cappuccino, bloemen, romantische wandeling en heerlijk diner met livemuziek). Inmiddels wordt het in vele Westerse landen uitbundig gevierd.

Bronnen: Wikipedia en Rometravel.nl

Nog heel even afwachten, we zijn druk bezig.... Leuk!!!